Wit Huisaltaar

Wit wordt in het Engels ook wel ‘the white light of spirit’ genoemd. Het symboliseert namelijk begrippen als zuiverheid, reinheid, waarheid, onschuld en licht. Een wit huisaltaar is daarom een keuze die u maakt niet alleen om de ‘kleur’, maar vooral ook om wat het betekent als symbool. Wit zorgt namelijk voor energie. Artsen doen witte jassen aan, bruiden dragen traditioneel een witte jurk, en woorden als maagdelijkheid, reinheid en neutraliteit hebben eveneens een ‘witte connotatie’. Een wit huisaltaar is geschikt als u op zoek bent naar een nieuw begin, naar helderheid voor uw doel, spirituele inzichten en inspiratie. Het herinnert ons misschien zelfs wel aan de Hemel waar engelen dansen op wolken in vloeiend witte jurken en met witte vleugels?

Als u een geliefde heeft verloren, dan is het een heel mooi en eerbiedig gebaar om voor een wit huisaltaar te kiezen. We hebben vele kleuren in ons gamma, maar een wit huisaltaar straalt sereniteit en rust uit. Het is ook heel erg mooi te combineren met verse bloemen. Natuurlijk is er altijd plaats voor een mooie roos. Maar wist u bijvoorbeeld dat witte margrieten het symbool zijn van trouwe liefde? In tegenstelling tot zwart, heeft wit meestal een positieve betekenis. Strikt genomen is wit echter geen kleur, maar de manifestatie van de aanwezigheid van alle kleuren, in perfecte balans en harmonie.

In uw wit huisaltaar kunt u heel mooi de volgende voorwerpen, die synoniem zijn met wit of verschillende tinten van de kleur wit vertegenwoordigen, bewaren: parel, ivoor, krijt, lelie, margriet, zeeschelp, linnen en papier. Als u juist een contrast zoekt met wit, dan kunt u ofwel voor pasteltinten kiezen ofwel voor heldere kleuren als rood, blauw en groen.
Edelstenen die erg mooi als extra versiering bij uw wit huisaltaar passen, zijn bijvoorbeeld diamant, maansteen, opaal, kristal of seleniet. Er wordt beweerd dat deze witte edelstenen geregeerd worden door de Maan en geassocieerd zijn met slaap en psychische energie. Ze worden vaak gebruikt voor geluk en bescherming in het donker. Het kristal versterkt de bevoegdheden van de andere stenen, omdat alle witte stenen zogezegd alle kleuren bevatten, en ze daarom kunnen fungeren als substituut voor stenen van elke kleur. Als u enkele van deze stenen toevoegt aan uw wit huisaltaar dan creëert dit een extra dimensie.

Een wit huisaltaar past ook heel erg goed in een feng shui ingericht huis. Wit wordt hier gezien als verantwoordelijk voor geestelijke en morele zuiverheid. Het is goed voor de creativiteit en eveneens aantrekkelijk voor kinderen in uw huis. Maar u hoeft niet per sé een feng shui huis te hebben om voor een wit huisaltaar te kiezen. Wit past namelijk bij alle kleuren. In de meeste westerse landen is wit de kleur die geassocieerd wordt met trouwerijen. In het Oosten is het echter de kleur voor rouw en begrafenissen. Sommige culturen zien wit als de kleur van de goden. In de joods-christelijke traditie staat wit voor de zuiverheid en goddelijkheid van Gods Woord aan zijn volgelingen. Het wordt beschouwd als de kleur van perfectie. Het gebruik van wit om reinheid, zuiverheid of zachtheid aan te duiden is echter universeel. Bovenal, betekent wit veiligheid, kracht en netheid. Wit verhoogt de stroom van de lichaamskracht. Een wit huisaltaar heeft meer kracht dan een andere kleur, want het heelt het lichaam, geest en ziel op alle niveaus.

Een ander aspect van een wit huisaltaar is dat, healing of goede magie, witte magie wordt genoemd. Wit en zwart hebben het grootste visuele contrast, en dit kan gemakkelijk gekoppeld worden aan andere tegengestelde begrippen als dag en nacht of goed en kwaad. Een wit huisaltaar is in dit geval dus een betere keuze dan een zwart huisaltaar, als u hierin gelooft natuurlijk. Nog twee voorbeeldjes om u te overtuigen, in Western films draagt het stereotype van een ‘good guy’ meestal een witte hoed, terwijl de ‘bad guy’ een zwarte hoed draagt. Yin en Yang worden ook afgebeeld in zwart-wit, waarbij de twee kleuren elkaars tegenpolen zijn.

Aangezien witte objecten, zoals wolken, sneeuw en bloemen, vaak voorkomen in de natuur, volgt hieruit dat wit vaak symbolisch gebruikt wordt. Wit staat voornamelijk bekend om begrippen als zuiverheid en reinheid, terwijl het hoge contrast tussen wit en zwart vaak wordt gebruikt om tegenovergestelde uitersten te vertegenwoordigen. Voor een wit huisaltaar heeft wit daarom de betekenis van een nieuw begin, bescherming, goddelijkheid, reiniging, spiritualiteit en inspiratie, verlichting en harmonie.

Uw keuze voor een wit huisaltaar is op deze manier zeer duidelijk te verklaren en te verdedigen tegenover andere mensen. Het materiaal wat u kiest is in dit geval niet erg van belang. De witte huisaltaren die wij in onze collectie hebben zijn meestal van hout. Zoals op de pagina ‘houten huisaltaar’ beschreven heeft dit natuurlijke materiaal erg veel voordelen over andere kunstmatige grondstoffen. Naast het compleet effen wit huisaltaar, hebben wij ook een versierde versie met een print van ronde cirkels. Hierdoor is de sereniteit van het wit huisaltaar lichtelijk verminderd, maar tegelijkertijd heeft u een speelser exemplaar wat ook erg mooi kan staan in een minimalistisch interieur.

Zoals u ziet zijn er vele keuze mogelijkheden. Het staat u vrij om eens rustig ons product gamma te bekijken en door eventueel enkele modellen uit te printen kunt u deze meenemen naar de plaats waar u het waarschijnlijk wit huisaltaar wil neerzetten. Hierdoor kunt u zich alvast een voorstelling maken van hoe het exemplaar zal staan in uw huiselijke omgeving. Het kan ook zijn dat u een wit huisaltaar cadeau heeft gekregen, of aan iemand cadeau zou willen doen. Dit is geen conventioneel cadeau, maar het is wel een erg waardevol cadeau. Als u goed kunt uitleggen aan de persoon wat een wit huisaltaar voor u heeft betekend, dan zal dit vast en zeker in goede aarde vallen. Niet iedereen is zich er namelijk van bewust dat deze altaren bestaan. Iedereen kent wel de kerkelijke altaren, maar niet iedereen weet dat er ook thuisaltaren te koop zijn. In elk geval is een wit huisaltaar dan een erg mooi en symbolisch cadeau. U zult hier zeker niet verkeerd aan doen.