Steen Huisaltaar

Bij het zien van een steen huisaltaar denken we al snel aan de Oudheid, en hoe de altaren die we vandaag de dag kennen geëvolueerd zijn van het originele basis principe van een steen altaar. Opgravingen in de Orkney eilanden in Schotland hebben namelijk aangetoond dat steen al gebruikt werd sinds circa 11000 voor Christus, of wel de nieuwe steentijd. De onbekendheid met andere materialen moet deze mensen geïnspireerd hebben om meubels te maken en daarvoor steen te gebruiken. Zij maakten waarschijnlijk hun werktuigen door met andere stenen stukken af te slaan van een stuk vuursteen. Nog veel bekender zijn de prehistorische tempels in Malta natuurlijk. Dit zijn de oudste rechtopstaande steen structuren die nog bestaan en zij dateren van 4000 tot 2500 voor Christus. Daardoor zijn ze ouder dan Stonehenge, en zelfs ouder dan de piramides. Dit prachtige erfgoed heeft zelfs een aantal goed bewaarde altaren van steen. Deze constructies bestaan uit drie stenen. Twee verticaal, en daar boven op een horizontale ‘plank’ steen. Er is zelfs bewijs dat dieren geofferd zijn op deze altaren, waarvan de meeste zijn gereconstrueerd.

Zelfs vandaag de dag is steen nog één van de meest gebruikte materialen in en voor de exterieurs en interieurs van huizen. Het nut van steen is daarom over de eeuwen heen absoluut niet verminderd. Het is nog steeds bouwmateriaal nummer 1 en tegenwoordig worden zelfs prachtige vloeren en meubilair vervaardigd uit allerlei soorten steen. Het is niet voor niets want steen heeft vele voordelen, en deze gelden dan ook voor het steen huisaltaar wat wij u via deze site aanbieden. Allereerst zorgt een steen huisaltaar voor een ‘natural look’. Steen kan zich uitermate goed aan de omgeving aanpassen. Het is vooral voor in uw tuin een prachtig materiaal en het kan zeer goed gecombineerd worden met andere materialen zoals hout. Een steen huisaltaar heeft naast zijn praktische functie ook een esthetische waarde en dit is dat het de natuurlijke uitstraling van uw interieur bevordert als decoratief voorwerp van steen. U bezit een echte eye catcher door te kiezen voor een stenen exemplaar.

Ten tweede heeft u bij een steen huisaltaar minder kans op schade. Het biedt dus meer voordelen ten opzichte van producten die zijn gemaakt van materialen als ijzer en plastic. Een steen huisaltaar zal niet roesten en het is daarom perfect bloot te stellen aan de grilligheden van het weer. Naast het feit dat het niet roest in de regen, zal de kleur van uw huisaltaar ook niet vervagen bij blootstelling aan de zon of extreme temperaturen. Zelfs als u of iemand anders uw exemplaar ruw zou behandelen of per ongeluk zou laten vallen, dan is de kans op schade maar zeer klein. En mocht er toch een kras te zien zijn, dan is dit gemakkelijk te polijsten.

Een ander voordeel van een steen huisaltaar is dat in tegenstelling tot objecten gemaakt van andere materialen, het veel minder verzorging en onderhoud vereist. U bent immers niet verplicht om het regelmatig te schilderen. Reiniging is tevens gemakkelijk want het kan met water wat worden afgewassen of gemakkelijk worden afgestoft. En omdat u ook dit altaar gemakkelijk kunt sluiten, vermindert u de hoeveelheid stof die zich binnenin opstapelt al aanzienlijk.

Daarbij is er zo’n grote verscheidenheid aan steensoorten en kleuren dat u voor uw steen huisaltaar een grote keuze heeft. Graniet, zandsteen, marmer en jade zijn de meest populaire soorten, die wij proberen te allen tijde in ons gamma aan te bieden. Mocht er een soort ontbreken dan raden wij u aan om binnen korte tijd eens opnieuw te kijken. Leveringen gebeuren bij ons namelijk op wekelijkse basis.

Een steen huisaltaar is speciaal omdat het de zon absorbeert gedurende de dag. Of u uw steen huisaltaar buiten heeft staan of in een kamer waar de zon door de gordijnen schijnt maakt hiervoor niet uit. Het steen huisaltaar neemt deze energie op en dat voelt u wanneer u in zijn nabijheid bent.

Steen is dus een materiaal dat absoluut de tand des tijds heeft doorstaan en het meest gebruikt wordt. Een keuze voor een steen huisaltaar is daardoor een garantie dat het niet plotseling uit de mode raakt. Tegenwoordig wordt steen ook meestal gebruikt in combinatie met andere materialen zoals hout en metalen. Dat ziet u ook terug in het steen huisaltaar op onze site. Aan de binnenkant is het altaar namelijk van hout. Er zijn enorm veel argumenten voor de positieve aspecten van hout die u op u gemak terug kunt lezen onder het kopje ‘houten huisaltaar’. Dit betekent ook dat uw steen huisaltaar goed zal passen in uw huidige interieur als u daar juist al veel andere materialen in heeft verwerkt, zoals een houten vloer, of houten meubels. Een steen huisaltaar voegt aanzienlijk gewicht toe aan het meubilair en geeft een onverplaatsbare indruk. Een echte rots in de branding dus voor u. Daarbij is steen ook nog van een zodanige kwaliteit dat het meerdere mensenlevens mee zal gaan. Vanuit esthetisch oogpunt is steen één van de meest luxueuze materialen, en wat helemaal mooi meegenomen is dat het juist mooier wordt met de tijd.
Het populairste steen huisaltaar dat wij u kunnen aanbieden is het marmer patroon. Elk stuk heeft een uniek uiterlijk omdat marmer zoveel natuurlijke patronen en kleuren heeft.

Het is van een zeer hoge kwaliteit. De meest voorkomende kleuren zijn groen, roodachtig en paars. Het meeste marmer komt tegenwoordig uit Italië en Mexico, maar elk stuk steen wordt natuurlijk gecontroleerd op naleving van de Europese milieunormen. Een steen huisaltaar is herkenbaar aan zijn koud aanvoelende oppervlak, in tegenstelling tot een houten exemplaar. Het allerbelangrijkste aspect wat u moet helpen om een keuze te maken voor een houten, stenen, tegel of wit huisaltaar is echter uw gevoel. Als u een goed gevoel krijgt bij het zien van één van onze stukken, dan is dit voor een groot deel al bepalend voor het succes van uw huisaltaar. Of u nu begint aan een spirituele, religieuze of helende reis, het draait allemaal om u en uw welzijn. Wij helpen u graag een handje mee door u een mooi aanbod voor te stellen.