Huisaltaar Collectie

Een huisaltaar kan schoonheid toevoegen aan elke ruimte in uw huis, want het vult een interieur met uw unieke, persoonlijke, creatieve en spirituele energie. De huisaltaar collectie die te vinden is op deze site gaat nog een stapje verder. Naast het design is ook de uitvoering door ons geoptimaliseerd omdat de praktische geschiktheid even belangrijk is. Dit geldt voor ieder model uit onze huisaltaar collectie.

De kleine laatjes zijn uitermate geschikt om kostbare memoralia en gedenkwaardigheden in te bewaren. Items die bij u altaar horen, maar die u om veiligheids redenen niet te opvallend wil showen bijvoorbeeld. Tevens kunt u in de laatjes bijvoorbeeld droogbloemen bewaren, die voor een heerlijke maar niet te overheersende geur zorgen. De scharnieren zijn speciaal aangebracht zodat u uw huisaltaar kunt sluiten. Een reden hiervoor kan zijn dat u uw gasten niet wil confronteren met uw verdriet of persoonlijke gevoelens. Daarbij is het natuurlijk enorm praktisch dat onze huisaltaar collectie bestaat uit altaren die perfect zijn om te transporteren. Als het altaar gesloten wordt dan is van de buitenkant niet meer te zien wat het is en het ziet eruit als bijvoorbeeld een juwelendoos. De kastjes zijn klein en kunnen zelfs in uw handbagage of koffer mee op vakantie mocht u daar behoefte aan hebben. Dit blijkt een belangrijk voordeel te zijn wat u niet terug vindt in de huisaltaar collectie van anderen. Veelal zijn mensen zo gehecht aan hun eigen plek om na te denken over persoonlijke, religieuze of spirituele prioriteiten dat zij het als beangstigend ervaren om dit voor een bepaalde tijd achter te laten. Daarom is het zo ideaal dat onze huisaltaar collectie daar juist wél rekening mee houdt. Het open midden gedeelte van het altaar biedt plaats voor een foto of beeldje. Dit is het focus point van het geheel en het is daarom erg belangrijk om juist hier datgene neer te zetten wat het meest belangrijk voor u is. Elk altaar uit onze collectie heeft vakjes aan de linker en rechter zijkant die geschikt zijn voor geschreven teksten, foto’s of andere memento’s.

Waar onze huisaltaar collectie ook rekening mee houdt is dat een persoonlijk altaar verschillende thema’s kan hebben. Er zijn namelijk net zoveel verschillende vormen van huisaltaren als dat er mensen zijn. Ieder gebruikt zijn eigen fantasie en intuïtie op een onderwerp wat hem of haar aan het hart ligt. Waarschijnlijk het meest voorkomende altaar, en waar wij onze huisaltaar collectie op hebben afgestemd, is het herinnerings altaar. Meestal staan hier foto’s in van dierbare(n) die helaas zijn overleden. Zij verdienen dit speciale plekje waar verse bloemen of droogbloemen en persoonlijke bezittingen een eerbetoon zijn aan het leven van deze persoon dat u zou willen eren en herinneren. De huisaltaren in onze collectie zijn hier perfect voor geschikt omdat ze bovenal de mogelijkheid geven voor persoonlijke inrichting en reflectie. Dan zijn er ook mensen die een huisaltaar uit onze collectie kiezen omdat ze hulde willen brengen aan de elementen van de natuur: lucht, vuur, water en aarde. Dit is namelijk een oude gewoonte van verschillende beschavingen uit het verleden. Het doel van een elementair altaar is om u in harmonie te brengen met de elementen om u heen. Onze huisaltaar collectie bevat ook altaren die eveneens geschikt zijn om te gebruiken als meditatie altaar. De vele vakjes en laatjes bieden ruimte voor kristallen en edelstenen die gekozen zijn voor hun metafysische eigenschappen om het spiritueel ontwaken te verbeteren. Uiteindelijk is er dan nog het godsdienstig altaar en daar kunt u uit onze collectie huisaltaren vele geschikte exemplaren voor kiezen. In alle wereld religies is er namelijk ruimte voor verering en gebed.

Let wel goed op dat uw huisaltaar op een veilige plaats staat, goed beschermd tegen huisdieren en kleine kinderen. Een mogelijkheid is om het te plaatsen in een kast op passende hoogte en bijvoorbeeld achter glazen deuren. Als u af en toe tijd wil doorbrengen in de nabijheid van uw altaar, dan kunt u ruimte maken voor een kussen of stoel. Onze huisaltaar collectie bevat zeer veel verschillende modellen zodat u zeer gemakkelijk een keuze kunt maken voor een stuk dat het beste bij uw gebruiksdoel en interieur past. Afhankelijk van uw thema, kunt u uit onze collectie een huisaltaar kiezen, en uw exemplaar kunt u dan thuis personaliseren door het verder aan te kleden met verse of gedroogde bloemen zoals rozenblaadjes, kaarsen, wierook, zijden of katoenen shawls, edelstenen, foto’s, notities of affirmaties. In andere woorden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat wel erg belangrijk is hierbij, is om een zachte verlichting te verzorgen. Door middel van een gedimde verlichting creëert u namelijk een aangename en rustige sfeer. Dit is noodzakelijk om u voor enkele momenten in uzelf te kunnen keren.
Zoals u ziet is de huisaltaar collectie erg uitgebreid en is het onze bedoeling om door het gebruik van verschillende materialen en kleuren, een concept aan te bieden waarin iedereen een stuk kan vinden in onze collectie wat bij hem of haar past. Ieder individu heeft zijn eigen diepe gevoelens en voorkeuren, en een huisaltaar uit onze collectie weerspiegelt in essentie de vele gezichten van spiritualiteit en geest, met als uiteindelijke doel deze te doen opleven, inspireren en of troosten.

Dat laatste is in onze huisaltaar collectie duidelijk van toepassing. Troost wordt vaak gezocht naar aanleiding van het overlijden van een geliefde of dierbare. De rijkdom en veelzijdigheid van een leven staan centraal in wat een verzameling zal worden van persoonlijke en emotionele items. U wordt als het ware een kunstenaar en u kunt uw passies en creativiteit de vrije loop laten gaan. Dit is iets waar in onze huidige maatschappij maar nauwelijks tijd voor wordt gemaakt. De huisaltaar collectie op deze site geeft u hier in ieder geval de beste mogelijkheden toe, want ieder stuk, ongeacht de kleur of het materiaal, is speciaal ontwikkeld door onze designer verantwoordelijk voor de huidige huisaltaar collectie. Dankzij de afwerking van het model op het gebied van kleur en materiaal, kunt u een persoonlijke keuze maken. Maar u huisaltaar wordt pas uniek vanaf het moment dat u het met liefde begint in te richten.