Dichte Huisaltaar

Alle huisaltaren die te koop zijn via deze site hebben als extra voordeel dat ze gesloten kunnen worden. Een dicht huisaltaar heeft een aantal praktische pluspunten. Allereerst, en ook het meest voor de hand liggend, is dat door het altaar te sluiten u het gemakkelijk kunt transporteren. Het is een fluitje van een cent om van uw dichte huisaltaar een vakantie altaar te maken, want u kunt het namelijk zonder probleem meenemen op reis. Het dichte huisaltaar past zelfs in uw handbagage. Er is daarom geen enkele reden waarom u uw huisaltaar thuis zou moeten laten. Door het kleine formaat zal niemand in de gaten hebben dat wat op een sieradendoos lijkt eigenlijk een dicht huisaltaar is. Tevens geeft het waarschijnlijk ‘peace of mind’ als u net zoals thuis, ook op vakantie dagelijks uw momenten van rust, herinnering en meditatie kunt hebben.

Een tweede voordeel van een dicht huisaltaar is dat u het overal neer kunt zetten. Als er onverwacht bezoek komt waarvan u niet wilt dat ze zien wat voor foto’s en spulletjes u heeft tentoongesteld, dan kunt u het in een handomdraai sluiten. Daarom hoeft u voor onze producten geen private plaats in een slaapkamer of zolderkamertje te reserveren. U kunt uw dichte huisaltaar exposeren als een kunstwerk. In feite is het dat ook. U koopt bij ons een dicht huisaltaar, en krijgt daar een kunststuk bij de prijs bij inbegrepen. De duurzame materialen die wij gebruiken, zoals hout en steen en de witte of tegel afwerking, zijn van zo’n uitzonderlijke kwaliteit, dat niemand vragen zal stellen bij uw nieuwe aanwinst. In een modern interieur, op bijvoorbeeld een glazen plank, of op een witte sokkel, zal uw dichte huisaltaar een verpletterende indruk maken op uw gasten. De rechte lijnen en de mysterieuze aanblik zullen uw dichte huisaltaar onderwerp van gesprek maken. Het is dan aan u om te beslissen of u het geheim van het dichte huisaltaar gaat prijsgeven.

Ten laatste is een dicht huisaltaar een schoon huisaltaar. Als u uw huisaltaar na elk gebruik sluit, dan zal er veel minder snel stof in terecht komen. Als gevolg hiervan hoeft u uw huisaltaar niet wekelijks schoon te maken en spaart u tijd en schoonmaak producten uit. Dit lijkt misschien geen belangrijk voordeel, maar rekent u maar uit hoeveel tijd en geld dit op jaarbasis scheelt. In ons drukke en hectische leven is er al genoeg kwaliteitsverlies, en daarom gunnen wij het u dat u hier niet op hoeft te letten. Hoe vaak loopt u al niet van hot naar haar te rennen, probeert u nog net even iets af te maken als de tijd al dringt, of heeft u op het einde van de maand nog maar net genoeg geld op de rekening. Helaas hebben wij geen invloed op deze zaken, maar we willen het u in ieder geval niet moeilijker maken dan het al is. Een huisaltaar dichtdoen is geen enkele moeite, maar om constant alles te moeten afstoffen en poetsen is wel erg zonde. Want juist een schoon huisaltaar is van belang. Of u het nu gebruikt als hommage aan uw dierbare(n), als hulpmiddel bij meditatie en spiritualiteit, of als religieus eerbetoon, reinheid is in alle gevallen een vereiste. Het is onprettig om voor uw huisaltaar te zitten en terwijl u zich probeert te concentreren op de mooie foto die in het grote display staat, ziet u dat deze bedekt is door een laagje hardnekkige stof. Uw concentratie zal geheid verloren zijn en uw doel om even tot rust te komen, of uw weg naar heling, zal zeker verstoord zijn.

Een dicht huisaltaar is net als een open huisaltaar emotioneel van grote waarde. Of u nu uw voorwerpen ziet staan, of dat u weet dat ze achter de gesloten deurtjes tentoongesteld zijn, maakt eigenlijk niet uit. Voelt u zich daarom niet schuldig, of denkt u zeker niet dat het sluiten eigenlijk een soort van verbergen is. Het is juist het gevolg van de praktische redenen die hierboven beschreven zijn dat een dicht huisaltaar zo veel positieve aspecten heeft. Als pionier aanbieder van dit product zijn wij u alvast heel erg dankbaar voor uw interesse in ons ontwerp. Het was natuurlijk ook mogelijk geweest om een huisaltaar aan te bieden zonder sluitbare deuren, maar wij zijn van mening dat u die elders ook wel kan vinden. Echter het dichte huisaltaar uit onze collectie is uniek. Nergens anders zult u deze mogelijkheid treffen, tenzij het om een slechte of onofficiële kopie gaat. In ieder geval heeft u hier een ruime keuze uit de verschillende modellen: van verschillende soorten hout en steen, tot het symbolieke wit, of wel het originele tegel/spiegel patroon. Elk exemplaar wat bij ons gekocht wordt heeft dus de mogelijkheid om gesloten te kunnen worden. De roestvrije scharnieren die zijn aangebracht sluiten daarbij ook geheel geluidloos.

Binnenkort bieden wij ook dichte huisaltaren aan die met een sleutel of cijfercode afgesloten kunnen worden. Als het voor u te persoonlijk is, en u werkelijk niemand maar dan ook niemand de kans wilt geven om het altaar expres of per ongeluk te openen, dan is dit wellicht een goede optie voor u. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de inhoud van uw dichte huisaltaar te kwetsbaar is voor iemand, of als u liever niet wilt dat uw kinderen plots in kijken. Tot die tijd kunt u natuurlijk ook zelf een slot laten aanbrengen op één van de huidige modellen dichte huisaltaren uit onze collectie. Dit is geen kostbare toevoeging, en kan normaalgesproken binnen een dag al gedaan worden door een ouderwetse sleutel of sloten maker.

Als u nog nooit eerder van een dicht huisaltaar had gehoord, dan gaat er waarschijnlijk een wereld voor u open. Door de verhalen op deze site goed door te lezen krijgt u een beter idee van de vele mogelijkheden en baten die het met zich meebrengt. Natuurlijk vergt het ook een investering van u persoonlijk. Zonder uw emotionele devotie zal er weinig gebeuren. Het is misschien een idee om voordat u uw dichte huisaltaar aanschaft een lijstje te maken met een aantal steekwoorden daarop over hoe u zich voelt, of een kort verhaaltje schrijft over hoe het op dat moment met u gaat, en als u uzelf eventueel ook een cijfer tussen de 1 en 10 geeft, waarvan 1 superslecht is en 10 heel erg goed, dan kan dit helpen om binnen bepaalde tijd eens opnieuw te evolueren. Onderzoek heeft al uitgewezen dat het bezigzijn met een huisaltaar voor een positieve persoonlijke ontwikkeling zorgt.